PrevNext
Signature gevouwen papieren origami lamp wit

Meer Views

Signature gevouwen papieren origami lamp wit

Details:

Voor deze lamp is momenteel een wachtlijst. Bij interesse kunt u ons via info@studiosnowpuppe.nl of telefonisch op de hoogte stellen.

Deze lamp heeft een platte bolvorm en de vele vouwen zorgen voor een versterking van het licht. Bovendien zorgen de vouwen voor een schouwspel aan slagschaduwen in de vlakken van de lamp zelf.
De lamp vinden wij zelf op de onderkant van een sneeuwpop lijken en hier komt de naam Snowpuppe vandaan.
De lamp heeft net als een sneeuwpop een knoop aan de onderkant waar de lamp aan hangt.Deze lamp is gevouwen uit 3 grote stukken Shade papier die vervolgens aan elkaar geplakt zijn met hele sterke tape die ook in de zeilmakerij wordt gebruikt.

De lamp is langwerpig als deze uit de verpakking komt en vervormt vervolgens onder zijn eigen gewicht naar een bolvorm. Dit is voor degene die de lamp uitpakt erg fascinerend.

Ontworpen door Kenneth and Nellianna.levertijd: 6 weken
Reserveer deze lampDetails

Look & feel

Deze lamp heeft een platte bolvorm en de vele vouwen zorgen voor een versterking van het licht. Bovendien zorgen de vouwen voor een schouwspel aan slagschaduwen in de vlakken van de lamp zelf. De lamp vinden wij zelf op de onderkant van een sneeuwpop lijken en hier komt de naam Snowpuppe vandaan. De lamp heeft net als een sneeuwpop een knoop aan de onderkant waar de lamp aan hangt.

Deze lamp is gevouwen uit 3 grote stukken perkament papier die vervolgens aan elkaar geplakt zijn met hele sterke tape die ook in de zeilmakerij wordt gebruikt. De lamp is langwerpig als deze uit de verpakking komt en vervormt vervolgens onder zijn eigen gewicht naar een bolvorm. Dit is voor degene die de lamp uitpakt erg fascinerend.
Ontworpen door Kenneth and Nellianna.


Functie

Deze lamp zorgt er voor dat het licht van uw spaarlamp veel natuurlijk en gezelliger aan zal voelen. De lamp kleurt en versterkt het licht.
De lamp is erg geschikt om in de woonkamer of slaapkamer te hangen. Het is geschikt om te gebruiken als enige lichtbron in een kamer.
Het is een goede lamp om onder te zitten en een goed boek te lezen.


Afmetingen

De afmetingen van deze lamp zijn:
-30 cm hoog;
-48 cm diameter.


Schoonmaken

De lamp is gemaakt van speciaal FSC gecertificeerd papier van het type Shade van papierfabriek Gmund, dat erg lang mooi blijft en zijn kleur zal behouden.
De lamp kan makkelijk worden schoongemaakt met o.a. een stoffer, stof eraf blazen of met een stofzuiger op laag vermogen.


Wat is een spaarlamp?

De lamp is alleen geschikt voor spaarlampen of LED lampen. Deze worden minder warm dan gloeilampen. Momenteel zijn in de winkels alleen nog maar spaar- of LED-lampen te koop.
Een spaarlamp van 11 Watt is te vergelijken met een gloeilamp van 60 Watt. 11 Watt is een geschikt voltage voor de Signature.


Wat krijg je er allemaal bij?

Alle lampen worden geleverd met een porceleinen fitting, textiel snoer en een gebruiksaanwijzing. De Signature wordt geleverd in een langwerpige kartonnen koker.
Er zit een door ons ontworpen ophangsysteem bij waarmee de Signature heel makkelijk kan worden opgehangen om het spaarlampje.
Elke lamp wordt door de maker voorzien van een label, waarop met de hand het logo van Snowpuppe wordt getekend.
We versturen deze lamp binnen 2 weken na ontvangst van de betaling.


Ophangen

De lamp is erg eenvoudig op te hangen. Haal de lamp uit de kartonnen koker en volg vervolgens de stappen uit de online gebruiksaanwijzing.
Het verhaal achter deze papieren lampen

Ken je het verhaal van Snowpuppe al? Snowpuppe is een slimme sneeuwman die op de Zuidpool leeft. Hij had een enorm probleem: in de winter kon hij de hele dag niks doen omdat het daar dan de hele dag donker is. Vrienden van Snowpuppe probeerden dit op te lossen door gloeilampen te gebruiken, maar daardoor smolten hun huizen. Sommigen van hen konden nog maar net op tijd hun smeltende huis uit vluchten. Op een dag bezocht de kerstman Snowpuppe en hij gaf hem een paar speciale spaarlampen. Met deze lampen zou Snowpuppe zijn huis kunnen verlichten zonder bang te hoeven zijn dat het zou smelten. Snowpuppe probeerde de lampen en inderdaad, het werkte. Hij kon weer alles doen waar hij zo van hield: een goed boek lezen, met vrienden afspreken en naar ijsberen kijken. Toch was hij nog niet tevreden, sterker nog hij was nog depressiever geraakt. Na een tijdje merkte hij dat het licht dat uit de spaarlampen kwam niet warm en natuurlijk genoeg voor hem was. Hij was het warme licht van de zon gewend.

Toen besloot hij om te gaan experimenteren met speciale gevouwen papieren lampen die net als een diamant het licht zouden kunnen versterken. Hij probeerde allerlei verschillende kleuren. Snowpuppe dacht dat hiermee het licht van de spaarlampen een warmere meer natuurlijke kleur zou kunnen krijgen. Na weken proberen had hij een Eureka moment: hij had speciale papieren diamanten gemaakt die hem blij konden maken met gezellig licht. Hij was uit zijn winterdepressie en kleedde heel zijn huis aan met zijn lampen.

Toch was hij helaas nog steeds niet helemaal gelukkig. Zijn vrienden hadden de lampen ook gezien en al snel moest Snowpuppe dag en nacht werken om voor zijn vrienden ook allemaal lampen te maken. Gelukkig hoorden Nellianna en Kenneth over hem en besloten zij om hem een handje te helpen.